Tuesday, March 25, 2014

vienkārši pagatavojama garšīga liesa gaļa, tā teikt - tīra manta garšīga arī auksta Vajadzēs: ~ 1.5-


vienkārši pagatavojama garšīga liesa gaļa, tā teikt - tīra manta garšīga arī auksta Vajadzēs: ~ 1.5-2 kg liesas cūkgaļas vai liellopa gaļas karbonādes (tik daudz, cik ielien Tavā rīcībā esošajā cepamtraukā) (pēc pieredzes iesaku labāk ņemt divus tievākus gabalus, nevis kādu no īpaši resnajiem, jo tiem garšvielu garšiņas netiek pietiekoši dziļi iekšā) food 3-4 daivas ķiploka gabals ingvera (var aizstāt food ar adžiku vai iztikt bez - pēc vēlmēm) 6 ēd.k. sojas mērces 1 ēd.k. medus 1/2 - 1 ēd.k. sinepju citrona vai laima sula vai vīna etiķis (~ ēd.k.) pipari gaļu iegriež rūtiņās ingveru, ķiploku smalki sagriež vai sarīvē un sajauc kopā ar pārējām mērces sastāvdaļām ar mērci cītīgi ierīvē gaļu var atstāt marinēties uz nakti vai pāris h var uzreiz cept krāsni uzkarsē uz 180 grādiem, liek iekšā gaļu cep ~ 1.5-2 h iegūst superīgu, gardu tīras gaļas gabalu :) un te nu daži fakti, kas mani interesēja.. tā vizuāli skatoties, pēc cepšanas lielais gaļas gabals ir pārvērties par vidēja izmēra brūnu gaļas gabalu pirms ielikšanas krāsnī gaļa sver 2 kg, kas sākotnēji maksājusi 3.5 Ls/kg nosverot gatavo brūno gardumu tas sver 1.3 kg jādomā, ka nožuvums atkarīgs no konkrētā gaļas gabala un vēl visādiem apstākļiem, līdz ar to gatavā gaļa maksā jau 5.4 Ls/kg bez darba izmaksām. Tas izskaidro, kāpēc cepetis kulinārijas nodaļā nemaksā kilogramā ne tuvu tam, cik jēla gaļa.. P.S. cūkgaļa 370 kcal 100 g liellopa gaļa 210 kcal
aukstie makaronu salāti biezzupa cataplana cepetis cepta cūkgaļa cepta zivs ceptas garneles ceptas karaliskās garneles ceptiu kartupelīši creme brulee cūkgaļas cepetis cūkgaļas karbonādes cūkgaļas plovs dedzināta paprika diētiska recepte diētisks franču karbonādes garneļu pasta grilēta paprika jūrasvelšu sautējums karbonādes bez panējuma karpa ar krējumu un ķiplokiem karpa krējumā karpa sautēta skābā krējumā karpa skābā krējuma mērcē karpas recepte krem brule krāsnī cepti kartupeļi krēms brulē liellopa gaļa ar nūdelēm liellopa karbonādes cepeties liesa gaļa maigs šašliks makaronu salāti marinēti sīpoli mussels mīdijas mīdijas vīnā nūdeles ogu kūka ozo receptes ozoliņas receptes food paprika uz oglēm pasta pasta ar garnelēm food pastas salāti plova recepte plovs recepte food sarkanie sīpoli sautēta karpa sautētas mīdijas skābeņu zupa skābeņu zupa no burciņas food smiltsērkšķi smiltsērkšķu un banānu kokteilis soļanka svaigas mīdijas tomātu biezzupa tomātu zupa torte ar bezē tunča salāti uzkoda veselības kokteilis vista apelsīnu mērcē vistas fileja vistas filejas recepte vārīta kukurūza zacene zaļo zirnīšu biezzupa zirņu biezzupa food zivju sautējums zivs ar dārzeņiem zivs cepeškrāsnī zupa ābolkūka ātra recepte ķīniešu nūdeles šašlika recepte šašliks šašliks cepeškrāsnī
►  2014 (2) ►  marts (1) ►  janvāris (1) ▼  2013 (22) ►  novembris (6) ▼  septembris (6) Mīdiju piedzīvojums :) jeb mīdijas sautētas vīnā u... Garda un kreftīga soļanka vēsiem vakariem, klasisk... Liess un garšīgs cepetis Ivo meiteņu pievilināšanas pasta jeb supergarda pa... Ātrā gardā kūka Grilēta parika food - ar dedzināšanas metodi, melniem p... ►  aprīlis (7) ►  marts (3)


No comments:

Post a Comment