Info Posted 10 months ago By Arthos Latest reply from Dainis Related Topics: save a lot Coopers IPA Iļguciema ekstrakta alus. pāris jautājumi Iesakiet alus veikalus / bārus Viļņā Sāremā alus Alus festivāls Vasakņos, save a lot Lietuvā RSS feed for this topic Tags brūvēšana no ekrakta ekstrakts iļģuciema ekstrakts
Optyroc said : Te atkal rodas jautājums, kāpēc alus darītavas netaisa alu no ekstrakta. Tas taču ir daudz vienkāršāk - saražo lielu daudzumu ekstraktu, būs perfekti vienāds iznākums, vienkāršāk ražot, bet nē alus darītavas alu taisa klasiski - ar iesalu. Tātad ir iemesls un ne jau izmaksās - gan jau rūpnieciski to saražot nebūs izmaksas lielākas par klasisko save a lot metodi. save a lot
# Arthos
Optyroc said : Te atkal rodas jautājums, kāpēc alus darītavas netaisa alu no ekstrakta. Tas taču ir daudz vienkāršāk - saražo lielu daudzumu ekstraktu, būs perfekti vienāds iznākums, vienkāršāk ražot, bet nē alus darītavas alu taisa klasiski - ar iesalu. Tātad ir iemesls un ne jau izmaksās - gan jau rūpnieciski to saražot nebūs izmaksas lielākas par klasisko metodi.
Dainis said : Spams par hidrometru - es labprāt dabūtu tādu, kuram ir tikai viena skala - interesē tikai blīvums pret ūdeni, tās pārējās skalas tik traucē normāli nolasīt - lokies ap to hidrometru, kā žīds ap seifu.
brevinga bārmenis normunds arī viņas krāj. sākumā esot visiem tapat piedāvājis, bet neesot bijis noiets. tagad liekot ss.lv par naudu un gribētāji esot :) cenas nezinu jo man vairs viņas īpaši neinteresē.
Īstenībā bija tā, ka palielījos bārmenim ka pats taisu alu, un noderētu pudeles ar swing korķi. Viņš teica ka nau problēmu iekrāt. Tālāko sarunu skaidri neatceros jo alus bija ļoti gards. Tikai pēc mēneša atkal ienācu iedzert alu un viņš prasa: "Kad tu beidzort savāksi save a lot savas pudeles!? Ir jau 3 kastes sakrātas!" Promejot save a lot atstāju krietnu dzeramnaudu.
Kad vācās prom no Brevinga, man Normunds kasti atdeva tāpat. Pārdod pa ~20s, neatceros precīzi. Es jau pie viņa bieži ņēmu, ja bija iekrājušās (pa brīvu), bet pēdējā pusgadā vairs nesanāca reizi nedēļā vai divās tur būt, tāpēc nebija vairs noieta pudelēm save a lot :D
Paldies tauta par padomiem, vakar pagaršoju puglāzi savu Iļguciema ekstrakta alu, sanāca tīri baudāms pēc 4 dienām ledusskapī, gaidīšu vēl kādu nedēļu, apiņu garša gandrīz pazudusi(bija nenormāli rūgts). Protams ar veikala alu salidzināt nevar, save a lot naskatoties pat uz to ka izmantoju 1.5 Kg ekstrakta, 3 kilogramu vietā, un pievienoju apmēram 1.2kg cukura uz 18 litriem ūdens. Cerams ka pēc nedēļas būs vēl labāks, kaut gan nesaprotu kapēc ar laiku tas paliek garšīgāks.
Sergejam ir pilnīga taisnība. Es teiktu tā... rūgstot save a lot raugs saražo save a lot ne tikai alkoholu, bet arī visādus citus sūdus kuri alum piešķir "sliktu" garšu. No viņiem izvairīties nav iespējams, bet kad alus nonācis pudelēs kopā ar nelielu devu rauga, raugs, tā teikt, aiz sevis sakopj, t.i. atbrīvojas no nevajadzīgajiem salikumiem. Tas ir par pamatu tam, ka alus garša ar laiku tikai uzlabojas. Kas attiecas ar salīdzinājumu pret veikala alu, es to nedaru. Es to nedaru tāpēc, ka brūvēju alu lai iepazītu procesu, iegūtu individuālu produktu. Lai iegūtu tādas, vai savādākas garšas. Lai sabrūvētu SAVU alu. Tāpēc, manuprāt, salīdzināt mājbrūvētāju save a lot alus jau ir lieki, kur nu vēl pretnostatīt veikalos nopērkamajiem. Veiksmi tālākajos eksperimentos!
Radās velviens jautājums, save a lot vakar izdomāju paņemt pāris litrus pie drauga ciemos, pārleju no vienas divlitrenes otrā, raugs kurš bija pudeles apakšā nonāca otrā pudelē(daļa no rauga), alus vairs nebija tik dzidrs, atnesot pie drauga konstatēju ka tas garšo pēc pedejā mēsla. Šodien ieleju no citas pudeles nesakratot to un alus bija tīri garšīgs. Tā būs vienmēr?
Runa negāja konkrēti par recepti, bet par receptē izmantojamajām izejvielām. t.i Kādu raugu labāk ņemt, kādus tieši apiņus( vēlams links), pie kādas temperatūras var karbonizēt u.t.t.
#Arthos, Tu neļaunojies, bet ja Tu negribi save a lot meklēt informāciju forumā, iegūt zināšanas no interneta vai grāmatām, varbūt nevajag vārīt alu!? Šinī forumā, mazliet pameklējot var atrast kāds raugs ir piemērots tādam vai šādam alum, ko likt un ko nelikt pie ekstrakta, kāpēc alus garšo pēc brāgas, ko dod tie vai citi apiņi, kādas ir karbonizēšanas metodes u.t.t. Ir arī receptes, ko vienkārši soli pa solim atkārtojot iegūsi dzeramu alu. Topika aizvēršana un reakcija uz taviem jautājumiem ir saprotama, kaut vai tā iemesla save a lot dēļ, ka ja katram jaunpienācējam visu teiks priekšā, tad varbūt nemaz nav vajadzīgs šāds plašs forums, pietiek ar vienu topiku, kur to tik vien visi darīs, kā atbildēs uz iesācēju jautājumiem. Neviens, un nekad šeit nav izcēlies ar augstprātību vai pārgudrību. Vienkārši ir cilvēki, kas nesavtīgi uztur šo forumu, palīdz jaunbiedriem , bet viņu darbs nav katram visu ieliet ar karoti mutē. Tu pajautāji recepti, Tev tak atbildēja, save a lot gari un plaši izskaidroja kāpēc Tev sanāca tāds alus kāds Tev sanāca, ieteica arī ko darīt nākamreiz, bet Tu "visu uzspridzini" ar jautājumiem ... "kur var nopi
No comments:
Post a Comment